Portalul ofera informatii complete despre cabinetele de oftalmologie si/sau optica medicala din Romania. Oftalmologia trateaza bolile ochiului si corecteaza vederea . 

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de produse si servicii medicale de specialitate.

Cabinetele de oftalmologie si optica medicala  promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.oftalmologie-romania.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor si a produselor de cea mai inalta calitate.

OPERATIA DE PTERIGION

OPERATIA DE PTERIGION

PTERIGIONUL este o afectiune degenerativa, progresiva a conjunctivei (albul ochiului) ce intereseaza si corneea . Aceasta afectiune, netratata corespunzator duce la alterarea vederii sau cel mai rau, la pierderea vederii.Pterigionul este de doua ori mai frecvent la barbati decat la femei. Ca si varsta, incidenta creste la persoanele de peste 40 de ani, dar se pare ca cele mai multe cazuri apar intre 20 si 40 de ani. Nu s-au semnalat cazuri de pterigion la persoane cu varsta de pana in 20 de ani. Manifestarile pe care le acuza pacientii sunt aparitia unei formatiuni, inestetice, ce creste peste partea transparenta a ochiului, inflamatia sau inrosirea formatiunii, mancarime, usturime, senzatie de corp strain si, nu in ultimul rand, incetosarea vederii sau scaderea vederii (in cazurile avansate). Pterigionul poate aparea la unul sau la amandoi ochii.

    Cauzele aparitiei acestei afectiuni se pare ca sunt de expunere: la razele UV, respectiv oamenii care lucreaza in soare puternic, sudorii, locuitorii din zonele tropicale si subtropicale, expunerea la temperaturi ridicate (fierarii, sticlarii), medii toxice cu diversi vapori si substante chimice, praf, frig extrem etc. Nu in ultimul rand, predispozitia genetica poate fi un factor important de aparitie al afectiunii.Nu este cunoscuta o metoda de prevenire.Recomandarea este ca la observarea aparitiei orcarei modificari oculare, pacientul sa se adreseze medicului specialist. Este extrem de important ca operatia sa se efectueze cat mai repede, la timp. Cu cat operatia se face mai devreme, cu atat rezultatul vizual este mai bun.

    Tratamentul curativ este intotdeauna chirurgical. Interventia chirurgicala este usoara pentru pacient, se realizeaza cu anestezie locala, fara internare. Pentru cazurile avansate, recidivate sau recidivante se poate indica tratament intra si postoperator cu Avastin. Operatia dureaza putin si nu doare. Dupa operatie se face tratament local cu antibiotic, antiinflamator, lacrimi artificiale. Nu exista restrictii speciale dupa operatie.Controale postoperatorii obligatorii sunt: prima zi dupa operatie, la 6-8 saptamani, 6 luni si apoi o data pe an. Atentie, in functie de caz aceste date suporta modificare.

© 2015 Copyright by oftalmologie-romania.ro