Portalul ofera informatii complete despre cabinetele de oftalmologie si/sau optica medicala din Romania. Oftalmologia trateaza bolile ochiului si corecteaza vederea . 

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de produse si servicii medicale de specialitate.

Cabinetele de oftalmologie si optica medicala  promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.oftalmologie-romania.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor si a produselor de cea mai inalta calitate.

Lentilele bifocale

Lentilele bifocale

   Ochelarii bifocali  sunt acei ochelari ce au inserate pe aceeasi lentila si dioptriile pentru vedere la distanta cat si pentru vederea la aproape ( se coboara privirea spre obiectul de privit de aproape ) astfel nu mai santem nevoiti sa purtam doua perechi de ochelari si sa le schimbam in functie de necesitati.Un dezavantaj al acestei solutii reprezinta faptul ca pastila pentru vederea de aproape este vizibila si ne tradeaza varsta (acesti ochelari sant purtati in momentul aparitiei prezbiopiei deci incepand de la  40 – 50 de ani ).Atentie totusi la folositea ochelarilor bifocali in cazul coborari sau urcarii treptelor trebuie sa ne orientam privirea pentru zona la distanta astfel vom evita accidentele cauzate de privirea prin zona de aproape unde imaginea este neclara si marita. 

 Daca sunteti purtator de lentile bifocale atunci va veti acomoda mult mai usor cu un ochelar progresiv. Lentilele bifocale necesita o perioada de acomodare pentru ca ochiul sa-si formeze reflexe de miscare pentru privirea de aproape si cea pentru distanta. Este important sa intelegem cum functioneaza aceste lentile. Pe masura ce imbatranim capacitatea ochiul nostril de a distinge obiectele aflate atat la distanta cat si aproape se diminueaza. Acest lucru se intampla chiar daca sunteti sau nu purtator de ochelari. Lentilele bifocale compenseaza presbiopia prin furnizarea a doua centre focale pe suprafata lentilei. Problema cu bifocalii este aceea ca in realitate avem nevoie sa putem privi la toate distantele nu numai la apropiere si la distanta. După prescrierea unui ochelar, pacientul este chemat la controale periodice. Depinde de fiecare medic, dar în general e bine ca pacientul să revină la un control 10-14 zile după ce a început să poarte ochelarii. Se mai pot face reglaje ale ramei dacă e nevoie. Apoi, este indicat un control oftalmologic anual. In momentele în care, în urma purtării, ochelarii se descentrează ( de exemplu - braţele ramelor îşi modifica poziţia iniţială ), trebuie solicitat ajutorul specialistului, pentru repunerea lor în poziţia corectă de purtare.

© 2015 Copyright by oftalmologie-romania.ro