Nume:
Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
E-mail:
darabao@yahoo.com
Telefon:
0232 226 028
Adresa:
Iasi, Str. Petru Rares, Nr.14, Jud. Iasi.

Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
Podu Iloaiei

Servicii medicale complete: consultatii de specialitate, investigatii oftalmologice complexe, tratamente si monitorizarea medicala a pacientilor. Beneficiati de cele mai bune servicii si produse din orasul dumneavoastra (consultatii optometrice gratuite, ochelari de vedere, lentile de contact)!

Detalii

Cabinetul asigura consultatii medicale de specialitate pentru toti pacientii care solicita, indiferent de medicul de familie, de locul de domiciliu sau starea de asigurare medicala. Se constata o larga adresabilitate, avand pacienti nu doar din Iasi si judetul Iasi, ci si din judetele limitrofe orasului de resedint. Prin ochi primim cele mai multe informatii din lumea exterioara. Dupa calculele unui cercetator 80% din amintirile pe care le pastram sunt inregistrate prin vedere. Fenomenul culorilor depinde partial de lumea fizica. Afirmam ca culorile peliculelor de sapun si asa mai departe sunt produse prin interferenta. Dar fenomenul depinde de asemenea si de ochi, sau de ceea ce se petrece in spatele ochiului, in creier. Fizica ne caracterizeaza lumina care intra in ochi, dar dupa aceea senzatiile noastre sunt rezultat proceselor fotochimice neurale si al reactiilor fiziologice. Exista multe fenomene intresante legate de vedere, care contin un amestec de fenomene fizice si procese fiziologice, explicarea completa a fenomenelor naturale, asa cum le vedem, trebuie sa treaca dincolo de fizica, inteleasa in sensul obisnuit. Ochiul are rolul de a ne furniza informatii sub forma unor imagini colorate despre adancime, distanta si miscarea obiectelor. Miscandu-l in sus, in jos, in lateral vedem cea mai mare parte a mediului care ne inconjoara. Ochiul uman are capacitatea de a vedea clar la diferite distante prin modificarea puterii sale de convergenta. Aceasta calitate este in esenta datorata modificarii dioptrilor cristalinieni atat ca raza de curbura, cat si ca distanta de separare intre ei. Fie ca sunteti deja client al cabinetului sau nu sunteti inca hotarat sa ne treceti pragul, noi ne dorim ca fiecare dintre dumneavoastra sa fie bine informat in ceea ce priveste defectul dvs de vedere si de aceea specialistii nostrii va stau la dispozitie cu cat mai multe informatii.

DETERMINARE DIOPTRII: Determinarea dioptriilor este un pas esential in prescrierea ochelarilor de vedere. Dupa o discutie cu specialistii nostri veti fi supus unei consultatii care va conduce la determinarea dioptriilor potrivite. Lucram cu medici oftalmologi renumiti si experimentati, pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de cele mai bune servicii. Determinarea dipotriilor se face computerizat, cu ajutorul unui aparat de ultima generatie numit AUTOREFRACTOMETRU. Dupa determinarea dioptriilor vor fi comandate lentilele, care vor fi apoi ajustate nevoilor dumneavoastra de catre optomeristii nostri.
EXAMENUL FUNDULUI DE OCHI: Examenul fundului de ochi, practicat sistematic cu prilejul oricarui examen oftalmologic complet, este indicat pentru a stabili diagnosticul afectiunilor retinei si pe cele ale coroidei, care este membrana lipita de retina. De asemnea, in urma examinarii fundului de ochi medicii nostri pot observa vascularizatia retiniana, care poate fi modificata de numeroase boli. Fundului de ochi este examinat cu ajutorul OFTALMOSCOPULUI. Acest tip de aparat serveste la examinarea centrului retinei, a papilei si a maculei. Pe langa afectiunile oftalmologice, examenului fundului de ochi poate depista si eventuale semne ale hipertensiunii, diabetului, unor infectii sau intoxicatii.
BIOMICROSCOPIE OCULARA: Biomicroscopia este o tehnica care ne permite examinarea microscopica a polului anterior, a vitrosului si a polului posterior, prin realizarea de sectiuni optice ale mediilor oculare. Examenul se realizeaza cu ajutorul BIOMICROSCOPULUI, care da o imagine marita, apropiata de cele din histologie. Cu ajutorul biomicroscopiei putem depista leziuni la nivelul pleoapelor, conjunctivei, sclerei, corneei, examenul camerei anterioare, al irisului, pupilei si cristalinului. Biomicroscopia ne permite observarea grosimii si a profunzimii tesuturilor care alcatuiesc ochiul. De asemenea, putem aplica biomocroscopia si in examinarea vitrosului si a fundului de ochi.
TENSIUNEA OCULARA: Tensiunea oculara reprezinta presiune din interiorul globului ocular. Masuram tensiunea oculara cu ajutorul unui aparat numit TONOMETRU, care apasa pe ochi. Tensiunea oculara este evaluata in milimetri coloana de mercur, iar valoarea sa normala este intre 10 si 20 milimetri coloana de mercur. Tensiunea oculara inregistreaza valori mari in cazul persoanelor care sufera de glaucom.
CAMP VIZIUAL: Campul vizual este suprafata din lumea inconjuratoare vazuta cu fiecare ochi in parte, iar intinderea sa este exprimata in grade. Ingustarea campului vizual afecteaz─â calitatea vietii cotidiene si duce la aparitia unor grave probleme de orientare si accidente. Examinarea campului vizual se efectueaza cu un echipament numit PERIMETRU, care studiaza sensibilitatea la lumina a ochiului pentru fiecare zona din campul vizual. Cu ajutorul acestui examen se poate face si o depistare precoce a glaucomului.
KERATOMETRIE: Keratometria presupune masurarea curburii corneei cu ajutorului unui aparat numit KERATOMETRU. Keratometria ne permite sa depistam astigmatismul, o anomalie cauzata de anormalitate sfericitatii corneei care face ca aceasta sa nu aibe aceeasi raza de curbura pe toata suprafata sa. Astfel, razele luminoase care patrund in ochi nu focalizeaza in acelasi punct, ci in puncte diferite.

Servicii

Servicii oferite in cadrul cabinetului de oftalmologie:
 - examen acuitate vizuala;
 - examen simt cromatic, fund de ochi; 
 - examen pol anterior al ochiului;
 - examen oftalmologic pentru medicina muncii;
 - consultatii oftalmologice adulti si copii;
 - prescriptii ochelari si lentile de contact;
 - executie ochelari;
 - lentile de contact cosmetice.

Oferte speciale

PROGRAMUL CABINETULUI :

Luni - Vineri: 09.00 - 18.00;
Sambata: 10.00 - 13.00.

Galerie foto

Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii
Cabinet Medical Oftalmologic Dr. Oana Caunii

© 2015 Copyright by oftalmologie-romania.ro