Nume: |
Cabinet medical oftalmologic Dr. Petrisor Mihaela |
E-mail: |
mihaela_petrisor_2005@yahoo.com |
Telefon: |
0249 517 378 |
Telefon 2: |
0722 347 794 |
Adresa: |
Caracal, Str. Mihai Eminescu, Nr. 11, Bl. 5D, Ap.1, Jud.Olt. |
Conjunctivita, Retinopatia diabetica, Lentile de contact, Sindromul de ochi uscat (keratoconjunctivita), Toxoplasmoza, Cataracta, Orbirea, Salazionul, Retinoblastom – tumora maligna de retina, Traumatismele pleoapelor, Strabismul, Presbiopia, Miopia, Keratoconusul, Keratita (inflamatia corneei), Infectiile pleoapelor, Hipermetropia, Glaucomul, Eczema pleoapelor, Dezlipirea de retina, Degenerescenta maculara, Ambliopia, Arsurile corneei, Conjunctivita virala, Conjunctivita gonococica, Conjunctivita fungica, Conjunctivita bacteriana, Conjunctivita alergica, Blefarospasmul benign, Blefaroptoza, Blefarita, Astigmatismul.
Cabinetul medical oftalmologic Dr. Petrisor Mihaela ofera atat servicii de oftalmologie cat si de optica medicala. Cabinetul ofera pacientilor ocazia de a beneficia de servicii complete si complexe. Aparatura vine in sprijinul stabilirii corecte si exacte a diagnosticelor pentru pacienti. Asistenta medicala profesionala acordata inainte, in timpul si dupa consultatie va ajuta la intelegerea patologiei, dandu-va multiple sfaturi foarte utile. Examinarea periodica reprezinta cea mai buna metoda de prevenire a afectiunilor oculare ce pot agrava sanatatea ochilor. La copii, controlul trebuie efectuat o data la 6 luni si la adulti, controlul se face o data pe an.
Oftalmologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si corectarea problemelor de vedere, cu tratarea bolilor organului vederii, ceea ce include ochiul si structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele si sistemul lacrimal. Examinarea oftalmologica periodica si completa face parte din ingrijiriea de rutina din cadrul medicinei primare, deoarece multe boli oculare sunt silentioase sau asimptomatice. In cadrul examinarii oftalmologice pot fi detectate boli cu potential de orbire, manifestari oculare ale unei boli sistemice, semne de tumori sau alte anomalii cerebrale.
Servicii oferite in cadrul cabinetului de oftalmologie:
- investigatii oftalmologice;
- depistare cataracta;
- monitorizare glaucom;
- examen fund de ochi;
- masurarea tensiunii oculare fara anestezie;
- extractie corpi straini;
- determinarea: acuitatii vizuale, refractiei totale;
- prescriptii ochelari: copii si adulti;
- examinare pentru prescriptie lentile de contact optice si cosmetice.
Examenul fundului de ochi este practicat sistematic cu prilejul oricarui examen oftalmologic complet, este indicat pentru depistarea bolilor retinei, coroidei, nervului optic, dar si pentru depistarea complicatiilor unor boli generale (diabet zaharat, HTA, boli inflamatorii, parazitoze, etc.)
Determinarea dioptriilor reprezinta etapa cea mai importanta in procesul de prescriere a ochelarilor de vedere.
Tensiunea oculara reprezinta presiune din interiorul globului ocular. Evaluata in milimetri coloana de mercur, tensiunea oculara are valoarea normal situata intre 10 si 20 milimetri coloana de mercur - este importanta pentru depistarea claucomului.
Campul vizual reprezinta lumea inconjuratoare vazuta cu fiecare ochi in parte, iar intinderea sa este exprimata in grade.
Biomicroscopia oculara examineaza microscopic polului anterior al ochiului, vitrosului si polul posterior, prin realizarea de sectiuni optice ale mediilor oculare.
Keratometria presupune masurarea curburii corneei cu ajutorul unui aparat numit KERATOMETRU. Keratometria ne permite sa depistam astigmatismul, o anomalie cauzata de anormalitate sfericitatii corneei care face ca aceasta sa nu aibe aceeasi raza de curbura pe toata suprafata sa - este importanta in eventuala prescriptie a lentilelor de contact.
Servicii oferite in cadrul cabinetului de optica medicala:
Ochelarii de vedere sunt, in primul rand, dispozitive medicale ce au ca principal rol corectia viciilor de refractie si, in al doilea rand, sunt un accesoriu care ne completeaza imaginea. In functie de tipul de afectiune oculara de care suferiti, ochelarii de vedere pot fi:
- ochelari de vedere pentru aproape;
-ochelari de vedere pentru distanta;
-ochelari de vedere bifocali, folositi atat pentru aproape, cat si pentru distanta.
In alegerea ramelor de ochelari potrivite, sfatul opticianului competent joaca un rol decisiv. Pentru ca ochelarii sa vi se potriveasca perfect, bratele si puntea de sprijin sunt ajustate conform trasaturilor fetei si formei capului dumneavoastra. De asemenea, este important ca forma si culoarea ramelor sa fe in armonie cu trasaturile fetei dumneavoastra.
Lentilele de ochelari se impart in:
- lentile din sticla minerala si lentile din sticla organica cu tratament antireflex
- lentile fotocromatice simple si cu tratament antireflex
- lentile subtiate
- lentile bifocale
- lentile progresive
Ochelarii de soare sunt un accesoriu la moda care ne protejeaza ochii de radiatile solare intense care apar in anumite perioade sau circumstante.
Lentilele de contact ofera confort si libertate de miscare sporite si un camp viziual mult mai mare. In cazul lentilelor de contact cu dioptrie, corectia optica este mult mai eficienta, iar acuitatea vizuala este mult mai mare.