Portalul ofera informatii complete despre cabinetele de oftalmologie si/sau optica medicala din Romania. Oftalmologia trateaza bolile ochiului si corecteaza vederea . 

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de produse si servicii medicale de specialitate.

Cabinetele de oftalmologie si optica medicala  promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.oftalmologie-romania.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor si a produselor de cea mai inalta calitate.

Episclerita (ochi roşu)

Episclerita (ochi roşu)

Episclerita este o afectiune oculara inflamatorie, neinfectioasa a episclerei (un tesut conjunctiv situat intre conjunctiva si sclera). Este o boala relativ usoara, autolimitanta, dar, din pacate, cu risc mare de recidiva. Afecteaza mai frecvent pacientii de sex feminin, de varsta adulta.Exista 2 forme de episclerita: difuza si nodulara.

Episclerita simpla, difuza este cea mai frecventa forma de episclerita primara. Boala poate afecta chiar si toate cadranele (este rosu tot ochiul), dar cel mai adesea ochiul este rosu doar intr-un sector.

Episclerita nodulara se caracterizeaza prin prezenta unor episoade mai dureroase si cu durata mai lunga. La examenul biomicroscopic se constata prezenta unui nodul episcleral, rosu, mobil, situat intre limb si insertia muschilor drepti oculari. In cursul evolutiei exista riscul aparitiei unor complicatii: uveita antrerioara si sclerita.

Tratamentul trebuie individuzalizat in functie de forma de episclerita. Unele forme, cele usoare se pot vindeca si spontan, dupa 10-21 zile. In formele cu episoade prelungite, recidivate sau in formele usoare pentru grabirea vindecarii trebuie administrat tratament local (antiinflamatoare nesteroidiene), iar la cei ce nu raspund la acest tratament se asociaza la tratamentul local si antiinflamtorii steroidiene precum si tratament general cu antiinflamatoare nesteroidiene. Vindecarea se realizeaza fara cicatrizare.

© 2015 Copyright by oftalmologie-romania.ro