Portalul ofera informatii complete despre cabinetele de oftalmologie si/sau optica medicala din Romania. Oftalmologia trateaza bolile ochiului si corecteaza vederea . 

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de produse si servicii medicale de specialitate.

Cabinetele de oftalmologie si optica medicala  promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.oftalmologie-romania.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor si a produselor de cea mai inalta calitate.

Keratita (inflamatia corneei)

Keratita (inflamatia corneei)

   Keratita reprezinta denumirea generala a inflamatiei corneei. Este o afectiune care poate afecta toate grupele de varste.Acestea sunt inrosirea ochiului, durere vie, intensa, senzatie de corp strain, lacrimare abundenta, fotofobie.Tratamentul este instituit si urmarit de medicul oftalmolog cu diferite tipuri de coliruri antibiotice, antivirale, epitelizante corneene.Fara tratament, keratita poate cuprinde corneele celor 2 ochi, patrunde in grosimea intregii cornei cu aparitia unor abcese si ulcere corneene.

   In urma examenului fizic si evaluarea fundului de ochi, doctorul poate stabili conduita terapeutica, precum si eventualele tratamente adjuvante si recuperatorii. Acesta poate recomanda utilizarea ochelarilor protectori ori de cate ori este folosit calculatorul, curatirea frecventa a pleoapelor cu sapunuri antibacteriene speciale sau cu picaturi de ochi lubrifiante (cunoscute in farmacii ca "lacrimi artificiale").

   Tratamentul keratitei trebuie sa urmareasca doua directii: pe de o parte, tratament etiologic, iar pe de alta parte, masuri de atenuare a durerii si a spasmului pupilar (efect obtinut prin utilizarea de atropina, pentru producerea miadriazei sau dilatarea pupilei).Tratamentele naturiste intervin si ele in tratarea keratitei, medicii recomandand frecvent folosirea plantelor vederii, care s-au dovedit intotdeauna eficiente in afectiunile ochiului. In principal, se va urmari aplicarea externa la nivelul ochilor a infuziilor combinate din plante, care reduc inflamatia, distrug agentii infectiosi si calmeaza alergiile .

© 2015 Copyright by oftalmologie-romania.ro