Portalul ofera informatii complete despre cabinetele de oftalmologie si/sau optica medicala din Romania. Oftalmologia trateaza bolile ochiului si corecteaza vederea . 

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de produse si servicii medicale de specialitate.

Cabinetele de oftalmologie si optica medicala  promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.oftalmologie-romania.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor si a produselor de cea mai inalta calitate.

Filtru de protectie pentru calculator

Filtru de protectie pentru calculator

  In momentul in care este diagnosticata problema vederii, nu ramane decat prescrierea unor ochelari de protectie in timpul lucrului la calculator, cu rol de crestere a confortului ochilor. Este recomandata, de asemenea, si aplicarea unui strat antireflex pe suprafata lentilelor. Filtrele de protectie integrate in monitorul calculatorului sau fixate in fata acestuia ajuta doar partial, dar nu rezolva problemele provocate de concentrarea constanta a ochilor. Potrivit specialistilor din domeniul opticii, chiar si persoanele care nu sufera de “sindromul privitului la calculator” au nevoie de ochelari de protectie, pentru ca, asa cum am mentionat anterior, ecranul computerului reprezinta un alt tip de stimul pentru ochi decat caracterele tiparite pe hartie. Utilizarea acestor ochelari nu va inrautati starea de sanatate a ochilor.Lipsa protectiei vizuale in medii cu lumina artificiala si, in special, in fata monitoarelor de calculator poate conduce, pe termen lung, la degenerescenta maculara Lentilele de protectie sunt destinate atat emetropilor (persoane care nu au vicii de refractie), cat si ametropilor (miopi, hipermetropi etc.)

  Cand utilizatorul calculatorului priveste ecranul pentru perioada lungi, acesta clipeste mai rar permitand umezelii ochiului sa se evapore.      Rezultatul este asa numitul efect “ochi uscati” ce se manifesta in numeroase feluri:

  • senzatii de mancarime sau arsuri ale ochilor
  • senzatia de “ochi apasatori”
  • privire incetosata
  • senzatii neplacute
  • dublari ale imaginii
  • pete colorate in privire 

   Nu ignorati niciodata aceste aspecte!

© 2015 Copyright by oftalmologie-romania.ro