Portalul ofera informatii complete despre cabinetele de oftalmologie si/sau optica medicala din Romania. Oftalmologia trateaza bolile ochiului si corecteaza vederea . 

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de produse si servicii medicale de specialitate.

Cabinetele de oftalmologie si optica medicala  promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.oftalmologie-romania.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor si a produselor de cea mai inalta calitate.

Lentile progresive

Lentile progresive

    Lentilele progresive sunt foarte utile odată cu înaintarea în vârstă, atunci când se instalează presbiopia – nu mai vezi bine la apropiere – pentru că îţi permit să porţi o singură pereche de ochelari în loc de două. Vederea se degradeaza si ea cu timpul si exista mai multe motive pentru care se intampla asta, printre care activitatile excesive la calculator sau expunerea la razele ultraviolete.In astfel de conditii, ingrijirea vazului devine esentiala si este bine sa iei masuri de la primele semne de disconfort.

    Cea mai frecventa cauza pentru pierderea treptata a acuitatii vederii la apropiere este presbiopia. Nu e cazul sa te ingrijorezi excesiv, pentru ca presbiopia este un proces natural de care toti ne vom lovi la un moment dat.Cu toate ca nu exista metode prin care sa prevenim aceasta afectiune, exista numeroase modalitati de tratare. Din fericire, ochelarii de vedere au devenit un accesoriu la moda, iar cei mai recomandati de medicii oftalmologi pentru corectarea presbiopiei sunt sunt cei cu lentile progresive.Nu-i asa ca te-ai confruntat cu situatia in care, lucrand la calculator cu ochelarii de apropiere, sa fii nevoita sa-i schimbi cu cei de departare ca sa privesti mai atent un obiect de pe birou? Lentilele progresive sunt mult mai eficiente fata de cele monofocale, deoarece purtarea alternativa a doua perechi de ochelari poate deveni obositoare. Pentru o persoana activa, o singura pereche de ochelari este ideala, iar cu ajutorul unor lentile progresive de buna calitate, vei putea sa privesti obiecte aflate la distante diferite fara probleme.

    Exista parerea gresita ca adaptarea la ochelarii progresivi se face foarte greu, de aceea multi resping ideea a purta sau de a recomanda acest tip de lentile. Este total gresit. Daca specialistul optician a facut corect toate masuratorile, adaptate fiecarui client si comportamentului sau vizual, daca montajul a fost facut corect si verificat, atunci adaptarea dureaza intre o saptamana si cel mult o luna si jumatate. De altfel, si producatorul ofera o garantie de adaptare. Este foarte important de spus ca un rol esential pentru procesul de adaptare il are are educarea clientului. Si aici intervine din nou rolul opticianului, care trebuie sa ii explice persoanei in cauza unde si cum trebuie sa se uite: in jos pentru zona de citit, pe partea de sus a lentilei pentru zona de distanta, iar intre cele doua pentru zona intermediara. Tot in sprijinul clientului, ii trebuie  oferita posibilitatea de a incerca un ochelar progresiv de proba, la care punem dioptrii cu aditia corespunzatoare, in conformitate cu prescriptia medicului specialist. Persoana care incearca acesti ochelari de proba are posibilitataea sa ii incerce afara, inauntru, la distanta si la apropiere, urmand indicatiile opticianului. Aceasta proba se face inainte de cumpararea ochelarilor, tocmai pentru ca cel care ii va purta sa fie sigur ca vede bine cu ei si ca ii sunt de mare folos. Ochelarii de proba sunt foarte utili mai ales in cazul persoanelor presbioape care folosesc pentru prima data lentilele progresive. In cazul celor care au purtat deja ochelari cu lentile progresive abordarea este diferita, tocmai pentru a evita neacomodarea. Opticianul identifica in vechile lentile, verificand gravurile din fiecare lentila, lungimea culoarului de progresie, pentru ca la noile lentile sa se incadreze in parametri asemanatori. Trebuie retinut faptul ca la fiecare aditie de dioptrii campul vizual este diferit datorita faptului ca in lentila sunt concentrate mai multe sau mai putine dioptrii.

© 2015 Copyright by oftalmologie-romania.ro