Portalul ofera informatii complete despre cabinetele de oftalmologie si/sau optica medicala din Romania. Oftalmologia trateaza bolile ochiului si corecteaza vederea . 

Partenerii nostri va pun la dispozitie o gama larga de produse si servicii medicale de specialitate.

Cabinetele de oftalmologie si optica medicala  promovate beneficiaza de recomandarea portalului www.oftalmologie-romania.ro iar dumneavoastra aveti garantia serviciilor si a produselor de cea mai inalta calitate.

Sindromul de ochi uscat

Sindromul de ochi uscat

   Sindromul ochiului uscat apare ca urmare a unei lubrifieri si umidificari insuficiente a ochiului.

   Ochiul uscat este o afectiune a suprafetei oculare care, din cauza schimbarilor de trai din ultimii ani (praf, poluare, lucru indelungat la calculator) a devenit tot mai frecvent in tara noastra. In mod normal, suprafata ochiului (corneea) trebuie sa fie in permanenta umectata, acest rol revenindu-i filmului lacrimal. In cazul in care apar deficiente cantitative si calitative ale filmului lacrimal prin scaderea secretiei sau evaporarea excesiva a acestuia apar simptome de discomfort ocular. In consecinta, partile anterioare ale ochiului sufera o iritatie constanta, ajungand pana la inflamatie. Ochiul uscat se datoreaza deci instabilitatii filmului lacrimal.Uscarea ochilor este cauzata de lipsa lacrimilor. Lacrimile sunt un amestec complex de apa, uleiuri grase, proteine si electroliti. Acest amestec ajuta ca suprafata ochilor sa se mentina neteda si limpede si ajuta la protejarea ochilor de infectii. In cazul unora dintre oameni, ochiul uscat ar putea fi determinat de un dezechilibru din compozitia lacrimilor. La altii, ochiul nu produce suficiente lacrimi pentru a mentine ochii la un grad confortabil delubrefiere.

   Sindromul de ochi uscat nu poate fi tratat cauzal, dar simptomele lui (uscăciunea, mâncărimea şi arsura ) pot fi ameliorate. Oftalmologul vă poate prescrie lacrimi artificiale, picături de ochi lubrefiante (pe bază de metilcetoză, polivinilalcool etc.) care pot ameliora senzaţia de uscăciune şi de mâncărime. Recent, au apărut şi coliruri pe bază de hialuronat de sodiu (acid hialurinic), o substanţă foarte apreciat, din punct de vedre al caracteristicilor, de lacrimi naturale.Dacă sindromul de ochi uscat apare ca efect secundar al unui tratament medical (de ex. timolol), oprirea acestuia rezolvă în general problema. Alteori, schimbarea tratamentului ameliorează sindromul de ochi uscat. De asemenea, tratarea bolii de bază a pleoapelor, atunci când există, ajută în cazul sindromului de ochi uscat. Acesta poate necesita tratament local antibiotic sau steroidian şi curăţirea frecventă a pleoapelor cu untampon antibacterian. Uneori, o cantitate prea mare de lacrimi se scurge prin canalul lacrimal. Un dop temporar sau permanent aplicat în canalele lacrimale rezolvă foarte bine problem; totuşi, în anumite cazuri, e necesară blocarea chirurgicală a canalelor. 

   Tratarea ochilor uscati este importanta atat pentru comfort, dar mai ales pentru sanatatea corneei.

© 2015 Copyright by oftalmologie-romania.ro